Matte, dagens hjälte!

Det är inget nytt att Frans är mattes lilla bäbis. Av den anledningen kunde matte inte motstå frestelsen att beställa leksaker åt Frallan via nätet. www.hundliv.se, mycket trevlig sida som absolut rekommenderas och mycket tillmötesgående personal om något skulle krångla. Idag kom paketet!


Men matte, vad är det i paketet???


Alltså, på riktigt matte, är de till mig??

Den gröna på bilden är en så kallad Egg Baby och föreställer en groda. Men det roligaste är att den har ett hål i skrevet (?) som inrymmer 3 plychbollar som piper och som man kan peta ut med tassen! Det ni! Ganska roligt koncept och just i skrivande stund kastas det omkring grodor och tyg-glassar och annat här i rummet. Matte blev dagens hjälte. På väg hem från att ha hämtat paketet gick hon dessutom in på konsum och köpte falukorv enkom till Frans. Kan det vara så att matte har lite dåligt samvete över att Frans sover med "hjälmen"? ;)

I går morse sjöng husse och matte introt till "luftens hjältar", (ni minns den tecknade serien som gick under senare delen av 80-talet och sen under 90-talet.) när Frans hörde en hund som pep utanför och han blixtsnabbt vaknade och satte sig upp i sängen med tratten runt huvudet och såg lite ut som en superhjälte... ;) Mattes lille superhjälte...

Nu ska vi busa med nya leksakerna lite innan det är dags att sova...

Vinterdjur har fågel i sikte...

Pappa och Frans brukar vara ute på dagarna när husse och matte jobbar. För någon dag sedan såg det ut såhär:
Och nej, vi pratar inte om hans öron... De ska se ut så där, det lockar fram harar som man kan jaga... Eller nått...

Cirkus Frans o Co

Så här ser det ut hemma hos oss när cirkusen lugnat ner sig lite på kvällen...


Frans somnar med skägget i nattmössan och matte sover tätt intill, eller är det tvärt om? Hur som helst så tog husse fotot igår när vi somnat djupt, med lampan tänd och allt... Visst är han söt i sina små strumpor?

Svenska vardagshjältar, del 1


I natt fick Frans sova med nattmössa. Inte alls uppskattat. Nattmössa (aka tratten) och strumpor för att skydda Silonsalvan på tassarna. Kul skoj matte.

Ska jag på riktigt sova såhär?

Tanken är att Frans i denna mundering ska sluta slicka på sina tassar om nätterna. Jag ringde veterinären som trodde att det var ett tic, på samma sätt som vissa människor biter på naglarna, och hon tipsade om att använda tratt och silonsalva ifall tassarna blivit irriterade av allt snuttande, i 14 nätter. För att inte få fullt med fläckar av den feta salvan på golven så får Frallan använda bäbisstrumporna. Frans skulle sova på golvet tänkte vi först, han tar rätt stor plats med tratten. Men den vansinnigt olyckliga Fransen kunde inte annat än stå som förstelnad på golvet så matte fick plocka upp honom i sängen. Då somnade han med tratten på husses mage. Så fick familjen sova gott till slut, utan slickande på tassar och hårbollar i halsen som måste hostas upp... Ingen var lyckligare än Frans i morse när vi tog av tratten. Jösses va glad han var!

Lilla snuttisen, måtte detta hjälpa mot snuttandet på tassar och allt annat som finns i närheten...


Trimmad, trånande trött...

Frans dag har minst sagt varit hektiskt. Imorse skulle matte till röntgen och hade inte fått äta under helgen och var på måttligt bra humör. Frans fick åka till pappa på morgonen för att sen skjutsas till matte vid lunch och hon lämnade av lilla prinsen hos trimtanten. Det var inte det minsta roligt att vara Frans hos trimmet... Han stirrade skräckslaget på matte när hon gick och jag kände att jag var världens värsta matte och ville bara gråta en stund. Frans har inte varit hos henne förut och hade ingen aning om vem hon eller hennes bichon frisé var för några.

Två timmar senare fick matte klartecken om att hämta franson. Matte ville gråta av lycka när hon såg honom. Jag åkte dit med en fyrvägskorsning och fick tillbaka en dvärgschnauzer! Jag trodde seriöst det var fel hund!

Frans fick åka med och göra sista timmarna på jobbet med matte. Då kom Tekkla och hälsade på. Lilla söta jack russeldamen. Yes. Det uppstod kärlek kan man säga. Hon som vanligtvis är mycket bestämd och dominant kastade sig på rygg framför Frans och viftade på svansen för denna väldoftande, välvårdade schnauzerkille.Matte fick kämpa för att lyckas ta bilder som inte innehöll hundporr...


"Tjena bruttan, går du ofta hit?"


"Eeey kexet, ligger du här och smular?"


Snygg nyklippt Frans poserar villigt


Nyklippt från sidan


Avslutningsvis en kompisbildSimsala trim, igen!

Nu har matte ledsnat, Frans har blivit så långhårig att man knappt kan se vad som är fram och bak. Pälsen tovar sig och det är inte alls så roligt på nätterna när han ligger och slickar på pälsen och väcker oss och tovar till det ännu mer. Han pysslar med att slicka sig om tassarna, i skrevet och lite överallt halva nätterna. Inte så kul. Fortsätter det så här måste matte ringa veterinären och kolla om det är nått lurt, svamp eller något fast det inte syns något alls... Men som sagt så börjar vi med en trimning så ser vi om det hjälper.


Skitmatte envisas med att smörja in trampdynorna med ringblomssalva nu när det har varit så otroligt kallt och för att slippa fettfläckar på golvet så får Fransen bära bäbisstrumporna. Kul skoj matte, är du på allvar?

Uppdaterar efter trim... Spännande! En ny tjej som ska testa lyckan med den pälsen. =)


Nytt år nya tider!

Ett nytt år har just påbörjats. Vi har flyttat till en större lägenhet (som iaf inte känns tillräckligt stor för alla mina saker...), jag har börjat på nytt jobb och ja allt liksom flyter på.

Det är kallt ute, så kallt att valpen (tänk att jag fortfarande skriver så om Frans?) inte kunde göra nr 2. Efter ett par försök med krampande tassar så var han tvungen att göra ifrån sig i den kalla snön. Mattes lille hjärta. Han har ingen jättebra päls så matte kräver täcke på när det är kallare än -18 grader. Idag var det - 26 när vi gick ut. Inte så kul.


Frans har ett jäkla snyggt täcke. Theo fick det först, men han blir stel som en pinne och kan inte gå i det, så Frans har fått överta det. Snygging!

Imorgon börjar jag att jobba igen och då får Frans vara hos daghusse, dvs min pappa. Inte alls dumt. Där har han det riktigt bra om dagarna, med massor av bus och lek. Han har varit med mig några gånger på jobbet. Men till en början får han bara jobba 25 %, det är tufft att jobba på kontor. Dock får han springa runt där som han vill. Han började med att inviga en stor krukväxt i hans dofter. Inte jättekul tyckte matte. På jobbet finns nämligen ganska ofta en liten Jack Russel-tjej som heter Tekkla. De två har dock inte lyckats passa in så att de har varit där samtidigt ännu. Kanske lite tur tänker jag? Det är väldigt mycket spring och nos i Tekklas korg när Frans är och hälsar på... Vem är den mystiska tjejen liksom...


Lilla fröken Tekkla.


Lill-fröken har ett eget hus. Inte så dumt!

Förövrigt är det inte helt lätt att fånga en jack russel på foto...

Vi var i fjällen här om dagen. Det var kallt, men ack så underbart!


Mattar har alltid hjälm när de åker! Annars kanske det inte finns nån matte mer om hon kör på tok... Viktigt...

Det är lyxigt att bo så nära fjällen som vi gör.


Jag tycker det är fantastiskt med vindkraftverken. Så mycket som de ger. Och de är sannerligen mäktiga!


Husse har oxå hjälm!


Sen blev det lunch intill brasan på bydalens värdshus... Brrr...

Jo, sen har vi börjat göra iordning lägenheten oxå. Det behövdes ju egentligen inte fixas så mkt... men vi kunde inte låta bli, så tv-rummet har till en början tapetserats om och målats och nu ska det in en helttäckningsmatta oxå. Notera att tv-rum inte är samma sak som vardagsrum. I vardagsrummet ska man umgås utan tv, eller läsa och må gott utan tv...

Väggen i tv-rummet blev...grön. =) Vi är fantastiskt nöjda!


Sen detta kort har tapetseringsprylarna åkt ut och den nya stora svarta soffan (skägg och mustachtvätten även kallad) åkt in. Fler foton kommer!

Nu när valp inte är valp längre kanske jag måste ta och börja vinkla om min valpblogg lite, så det finns risk för en del inredningsbitar och lite andra tankar oxå förutom Frans-bäbis.

God fortsättning på er alla!


RSS 2.0