Loppisfynd och sömntuta...

Igår var vi på stan en sväng och svängde av en slump in på en loppis och jag hade sån enorm tur att jag sprang på en stor skål av samma sort som jag tidigare fyndat såssnipa i! William Kåges 'Spalje' Gusatavsberg. Fanastiskt fint porslin. Stor skål 80 kr. Ren tur att ingen hittade före mig.I bakgrunden en ölburk, eftersom jag har öl i min köttfärssås, ett knep som min sambo lärt mig. Blir toppengott! Sen resterna av en tacopaj som är så fantastiskt god att den aldrig räcker länge... =)

Så idag var vi in på min favoritloppis här på Frösön och fyndade lite igen. Vad tycks?


Orange vas, fantastiskt fin! Tekana från Rörstrand, helt underbar och två husmorskalendrar från -58 och -59 att hitta många roliga recept i.

Lill-Fralla har åter somnat i rolig sovställning och jag var tvungen att fota honom.


Här tjuvkikar han lite på mig dock...


Här tjuvkikar han inte ;) Vi har somnat djuuuuupt med lampan tänd... Myspropp...

I övrigt börjar det bli vår även här, imorse spelade jag in kvittrande fåglar som duellerade varandra med skönsång, tänkte jag skulle lista ut vilka det är imorgon. Jag råkar vara löjligt förtjust i fåglar, precis som Frans med skillnad att jag vill varken springa efter eller äta dem. =)

Gräset börjar bli grönt där snön inte ligger kvar och skatorna har fullt upp med att bygga bo.
Snart kommer Charlotta från Linköping och hälsar på och det ska bli så fantastiskt roligt att ha henne här en vecka!

Nu ska vi snart göra oss klara för kvällen, imorgon är det tvättdag och det blir till att gå upp tidigt.
Nu händer det grejjer!

Jo minsann!
Hussar och mattar har renoverat hall och nu är den äntligen färdig! Vill ni se hur det blev?


här är hall nr 1, där kläderna nu hänger var förut ett städskåp och en garderob. De försvann och ersattes med detta. Två hemmabyggda hyllor och grejjer. Vad tycks?

Hall nr 2 där det förut stod tre extremt stora platsbygda garderober som var hemska trots sitt ursprung i 50-talets mittersta del ersattes med detta:
'
två byråer och egenbyggda vägghyllor! Vi fick ett extra rum när garderoberna försvann!

Fransbäbis tyckte det var tufft med renovering. Tröttsamt...
Varför han sover med raka ben har vi inget svar på. Och var denna märkliga sovstil kommer ifrån vet vi inte heller... men sover gott det gör han bäbisen. Vi har slutat med strumpor nu dock!Till sist en hälsning från Frans och hans nye vän Stora Tiger. Kommer ni ihåg lille tiger? Den första leksak valpen Frans fick. Det finns bilder på lille tiger i början av bloggen. Här är nu store tiger som är exakt lika dan som lille, fast jättestor! Weeei! Fantastisk leksak!

RSS 2.0