Agility, nått för oss?

Så hände det sig en dag i början av mars att matte kom sig för att läsa lite om dvärgschnauzrar och agility. Matten har länge tänkt sig att prova på denna fartglada roliga sport med sin lilla prins frans frasvåffla. Matten hamnade på en sida om dvärgschnauzrar och kunde inte låta bli att skratta ihjäl sig en stund. Så här stod det bland annat:

"Man bör vara noga med inkallningen redan med valpen, jaktlusten är djupt rotad"

Så fick hon denna bild i huvudet


Frans har i sina dagar jagat kråkor flera kilometer över äng och åker, rådjur uppför (!) slalombacken med husse i hasorna, och inte minst jagat småfåglar på alla tänkbara ställen... Var jag en dålig matte när han var valp?

Det var så mycket av det denna skribent skrev som var sant på nått vis...

"Att äga en schnauzer innebär att det aldrig blir långtråkigt."


Eller som matte säger "man har så roligt man gör sig" ;)


Frans har inte samma humor som matte, inte ens när han var valp. Det här var INTE roligt. Däremot tyckte husses föräldrars lille vovvsing att det var en förträfflig tröja som matten hade stickat.

"Den stora initiativrikedomen har gett många schnauzerägare gråa hår"


Det är roligt med en massa massa påhittiga bus! Så roligt så att man kunde flina åt det. Som att gömma mattes strumpor, bli jagad av matte genom lägenheten när matte leker monster (det är roligt även idag!) eller att äta blöta cigarettpaket utomhus. Gråa hår är nära nu säger matten trots att Fransen slutat äta äckliga saker ute, oftast...

"Tålamod är en av nycklarna till ett bra förhållande med schnauzern."


Tålamod var bara förnamnet när husse hade försvunnit iväg till jobbet...

"Slutligen - schnauzern måste ständigt påminnas att den ska samarbeta."


Vaförnått sa du?

Vi blev inte så mycket klokare angående agilityn men oj så mycket rolig läsning. Matten sitter lätt tårögd och kommer ihåg valpåren och inser hur fantastiskt underbart det är med hund... Snart hoppas vi att kursen i allmänlydnad drar igång och sen ska vi testa agility för att se om det är något som Frans uppskattar. Han är en modig liten krabat med massor av energi så jag tror på agility. Frågan är om matten orkar hänga med... heheNot guilty!

Men NEJ skit-matte! Jag lovar, jag har inte klivit i spackel! Inte så mycket iaf... Hört talas om "Walk of fame"??? Ett litet tassavtryck på golvunderlaget har väl inte skadat nån???

NOT GUILTY!

RSS 2.0