Tall eller gran?

Frans valde tall. Vi gick en härlig promenad i snålblåsten idag. Frans såg sin drömpinne ligga i snåren! Tyvärr tillhörde pinnen en tall. Dock behöver det inte vara ett problem fick matte erfara.

Givetvis var detta tvunget att förevigas;


Han lyckades först släpa ut den på vägen. Det var rejält bra gjort. Sen kom han på att tallar sticks.


Notera vinden i öronen! Det var många omtag för att försöka få ett hyfsat grepp om stammen.


Notera öronen ovanpå tallen... Skam den Schnauzer som ger sig!

Matte fick kasta ett antal pinnar och locka med mycket bus för att Fransen skulle lämna sin kära tall.


Tvättstuga... spännande nog...

Först var det inte så kul alls med centrifugen...


Skitmatte att släpa den annars så tuffa Schnauzern till tvättstugan... Kul skoj matte... kul...

Sen fick Börje och Bettan åka tvättmaskinen. Hur jag fick in dem? Jag sa att det var "Flumride" så hoppade de glatt in självmant.


Rena och fina!

Alla Frallans leksaker åkte samtidigt i maskinen bredvid. =) Nästan alla iaf, de som var i störst behov av tvätt...

Så en bild ifrån igår, vi satt ute på en bänk och väntade på min far. Frans förstod inte varför hundar ska vara på marken utan han hoppade upp i mattes knä och satt och spanade. Som alltid. Höll koll på omgivningen helt enkelt!



När husse är borta...

...så sover valpen på husses huvudkudde...




Trött vovve... När husse är borta sover vi läääänge...


Han är ju så ruskigt söt när han somnar med tanden utanför... Matte brukar jäklas och dra lite extra i skägget oxå och göra roliga miner på sovande Fralla...


Vi åkte till pappa idag och käkade middag. Så hade vovvarna sedvanlig dragkamp om någon av leksakerna. Idag slutade det inte så väl...

Lite för omfattande skador för att gå att laga... hamnade i papperskorgen. Inte så kul.

Jag hittade igen vinterbilder sen förra året när jag kom på den brillianta idén att ta egna julkort. Hela familjen plus en massa julsaker som återfanns hos pappa skulle va med i snön. Så här gick det...



Alla skulle med, Börje, Bettan, julbocken, Simon, valp, jag och en massa glitter och julsaker, typ ljusmanchetter för att skapa en trevlig julstämning. Japp helt mitt påhitt... hehe inte helt oväntat kanske?


Frans hade en uppstoppad fantastiskt söt tomteluva som matte snott från en tomte och satt fast under hakan på valpen ;).

Sen spårade saker ur...


Valp vägrade ha mössa, Börje bara gapade, alla andra garvade... Ja jösses... Vi hann få några bra bilder iaf. Blev nog 1000 st tagna tror jag. Sen började snöbollskriget. Matte var givet oskyldig.


roliga minnen från förra vintern.

Tänk snart är det första advent igen! ;)

Snart skall jag och min far iväg på Terry Evans storseans i Strömsund. Eller ja, i slutet av oktober, men iaf. Ser massor fram emot det! Hoppas han kan berätta nått spännande!



Sommaren som är/var

Först en kommentar om att det verkar som att det är stört omöjligt att kommentera på vissa av mina inlägg. Skumt hävdar jag. Hoppas att detta inlägg har bättre lycka med sig.

Jag tänkte visa lite av sommaren i bilder som jag hittade i min sambos kamera!


På besök i Veronicas föräldrars stuga i Singsjön!


Busunge i gräset


Pussa på Vera! Weeeei!


Hela familjen har bilbälte när vi är ute! Inte så kul, men nödvändigt!


Sen bodde hela familjen på hotell, västa mysiga!


Guldläge och morgonfrisyr!


Matte blekte sommarfin färg på håret, men färgade snart tillbaka det mörkt igen...


Börje hängde med på turen till Belgien, kartläsaren!


Här förklarar husse för Fralla att sommaren är slut snart, men att det inte behöver vara så tokigt med höst och vinter heller...


Granskningsnämden!

Ja, det har varit en bra sommar, mysig helt enkelt!




Unghund och hemhjälp...

Mattes verk! Nytrimmad Bralla! Synd att inte den typiska schnasse-svansen syns pga ivriga viftningar... Liten Frans har fortfarande roligt med stora pinnar. Det en örat ser ut att vara ut och in men matte lovar att det är inte riktigt så knasigt även om det inte ser ut som det torde på en rasriktig Schnauzer...


Bland det roligaste som finns är mattes trädgårdsvante. Matte hade genomgång av alla strumpor i lådan först och sen alla Fransens leksaker. Där återfanns vanten som inte kunde slängas bort. Om sanningen ska fram slängdes ingenting av leksakerna utan synålen åkte fram och några väl behövda suturer sattes på plats för att stärka upp ben och vingar och övrigt. (Ögon har matte för länge sen gett upp...)


Busunge med rolig leksak.

Så var det det där med att matte försöker göra snyggt hemma. En dag skulle hon städa upp i linneskåpet och vika ihop sånt som blivit tillstökat i hast. Då gick det som det brukar.


Trååååk-matte!!


Åhhh känner mig sööööömnig...


Väck mig när du vikt klart?

Kul hund man har, lätt att vika tvätt...

Matte har lagt på hundöverkastet på sängen nu efter att i omgångar inbillat sig att det fina vita tunna sängöverkastet inte blir nedsmutsat av grusig Fralla. Nu har hon gett upp på riktigt och det mindre vackra har fått sin plats. Det duger. Vill man ha valpingen i sängen så... och det vill man =)


Förr om åren...

Igår rensade jag min gamla dator, den som jag inte använt sen nån gång under sista åren på universitetet. (Den fanns med i mååååååånga år) Där i fanns en del gamla gobitar. Hur söt var inte jag när jag var yngre då? Och ibland undrar man hur vi tänkte egentligen...


Här skulle jag på min ex-pojkväns skolbal. Han två år yngre än mig. Listigt att få gå på två baler =)


Här hittade jag en bäbis... Lite chockad är jag allt, första gången jag höll i nått så litet...



Det här var dagen innan jag och min älskade vän, Frida, skulle åka till Japan och tågluffa. Frida finns inte med oss idag som vissa av er vet. Det var en fantastisk människa som jag tänker på varje dag. Och nej, jag tar henne inte på tutten även om det kanske ser ut så på kortet. =)


Fotosession med Catta.


Jag och mitt ex, Jörgen. För länge länge sen... Underbart foto hävdar jag!


Fantastiskt roligt, tjejerna som har "polisskolan"-tema =) Klockrent!


Hur liten som helst =)


Sen blev jag lite rundare igen =)


Sen blev det höst! (Det finns bajs i löv, därav de något stela händerna) Notera även piercingen i ögonbrynet! =)

Jaha, det var lite av min historia i bilder. Så himla roligt att titta igenom dem. Skrattar och gråter om vartannat.









två fransar och en svans?

Igår kväll gjordes bedömningen att det ryms två Fransar och en svans på längden i vår säng. Imorse ställde sig matte tvekande till både detta och om Frans verkligen bör ha ordet "dvärg" framför Schnauzer...





Två Fransar på längden, glöm en extra svans... Jösses va stor han är... och sur på morgonen. Skrutten...

Lingon och fransar

Idag har vi plockat lingon! Jajjemän, det fanns inte många så de fyra burkar vi fick ihop skall ätas med vördnad!

Det var himla skojsigt i skogen. Men efteråt tog tröttheten överhanden


Däckad falla och sambo


Utmattad Frans

Jorå, Frans äter lingon oxå...


Ni snackar om att föda barn...

... men ni skulle bara veta hur det är när en Fransing är riktigt magsjuk...


Olycklig valpbäbis...


Helt sut efter en natt av kräkis... Inte så kul...

Matte är blödig och sprang iväg till djuraffären på hörnet och köpte hundmat för känsliga små magar, så nu har Fransen ätit lite iaf. Tydligen är flera vovvsingar i kvarteret magsjuka så det kan vara det han åkt på stackarn. Eller så har han bara ätit fågelkadaver eller stoppat i sig nått annat mumsigt som vanligt. Matte tar inga risker... Nyttigt foder med älgkött. Det var gottigt det.


Otäcka djur...

Matte släpade med Fransingen på en långpromenix idag, runt ett av de stora bergen som står här på ön där vi bor. Jorå, där finns ett zoo på vägen. Frans fick sig en skräckupplevelse... Han hade aldrig sett något så vedervärdigt, hjärtskärande och fullkomligt skitläskigt som denna...


...en mycket liten och fantastiskt söt (enligt mattte) åsna .


Skiiitläskigt matte! Man ser inte ens min svans, så otäckt är den!!! Ofarlig? Bakom ett staket? Pfffftsss...


Belgien...

Så var en helt fantastisk semester över. 4 dagar i chokladens land Belgien. Nu var vi inte där för att äta choklad, utan för att titta på F1! Ganska otippat eller hur?

Det är omöjligt att förklara hur häftig denna upplevelse var. Särskilt i kombination med att tävlingarna ligger mitt på Belgiska landsbygden, i skogen, i Ardennerna. Vi bodde i en by med medeltida anor några mil från tävlingarna. Således fick jag vara kulturnörd om kvällarna och sportfåne om dagarna. Kan det bli bättre?


Biljetter till F1 är helt galet dyra... och jag kan så här efteråt förstå varför och tycka att det var sjukt värt pengarna. Här är jag mäkta nöjd över mina tredagars!


Som den logistiknörd jag är i själ och hjärta stod jag länge och beundrade lastbilarna som fraktar bilar och prylar runt om världen. Banan är 7 km lång så det blev en lång promenad, men med sånna här pauser känns det inte!


Vi satt på lite olika ställen runt om banan. Här med en okänd tysk i förgrunden... De graciösa armrörelserna tyder på en tysk...


Så fanns det folk med riktiga kameror...


Här bodde vi, första vyn som vi såg efter att ha parkerat... så läckert.


Förvirrad jag tittar på slott och är kulturell!


Givetvis var Börje med och tittade på F1! Han är oxå frälst!


Detta hus låg intill banan... Jag blev kär... Fullkomligt.


Roliga gatskyltar... Vad betyder en gumma i rutig klänning, lång näsa, tomtemössa och med skägg som har en pinne som det kommer bollar ur? Asså... jag vet inte, visst är Belgien ett av de mer drogliberala länderna men...


Ja, så här såg byn ut som vi bodde i... Fantastisk!


Jag ser kär ut, Simon ser förskräckt ut... Vilket vackert par!


En och annan Belgisk våffla blev det ju såklart...


Vi hade en så kallad Kangaroo TV så att vi kunde följa tävlingarna hela vägen runt banan och Börje var givet mycket imponerad...



Sjukt fokuserad!


Men en Belgisk öl måste ju hinnas med oxå... =)


Snygg-sambo, paus i allt gående och värmeslag...



Tog en sväng på start och mål givetvis i min nyinförskaffade Ferrari-keps...

Sist men inte minst var det ju helt galet roligt att Kimi vann när vi var där och allt!





RSS 2.0