Tuff på dagen, gosig på kvällen...

Lille Frans har varit på samträning idag. Han som är van att umgås och träna med valpar fick visa upp sig med de stora vovvarna. Vilken gjej, han glömde bort precis han lärt sig i ett nafs! Istället ville han springa runt och yrsla runt och leka och inte alls ha någon kontakt med matte. Inte lika roligt tyckte matte...  Sen tog det sig och han lugnade ner sig några kilo och var precis så duktig som matte vet att han kan vara. Valpen var helt slut när han kom hem. Somnade i ett nafs.

Nu ikväll har han varit lite mammig. Först låg han och sov på rygg i min famn medan jag tittade på hundprogram på tv. Väste lite och blängde surt när jag var tvungen att röra på mig lite lite lite grann då min fot somnat så där härligt, jösses... han är en lirare den där valpen. Ligga och sova i mattes knä och vill inte bli störd... Nåja, jag har skämt bort honom med det. Det är så mysigt att kunna ha den relationen med honom, att han frivilligt ligger på rygg i min famn och gosar med mig, han kommer själv och lägger sig så till och med. Mattes famn är tryggt. och det är skönt att bli kliad på magen. Men allt är inte bara lek, valp har ett stort ansvar också. Han är ansvarig för fåret och för att fåret ska sova tryggt.


Valp sover och håller om fåret med en tass så att han oxå kan sova tryggt. Bra, ansvarstagande valp. En riktig vän.

Han har hittat en kudde i soffan som han tycker om Fransen. Han har sett hur andra hundar (läs: Malte och Snoken) har fina fluffiga kuddar och nu har han tjatat så länge att jag inte kunde stå emot längre.


Nöjd valp bakom fluffig kudde. Den är dessutom stor nog att ligga ovanpå oxå. Pluspoäng till matte där.

Valp gav också ett antal pluspoäng till husse som matte misstänker är inblandad i en kupp. Lena som skulle trimmat Fransingen i morgon ringde nämligen och sa att hon hade influensa...  Mycket misstänkt när husse inte vill att valpen ska trimmas...Lät inte hennes hosta lite fejkad?  Mystiskt... Nåja, fick en tid på torsdag istället. Det blir bra. Huvudsaken är att han blir trimmad snart. Han ser ut som ett litet troll... Ett gulligt valptroll visserligen...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Lilla "valptrollet" är såååå bedårande, så tom "tant" hundpsykolog som var där idag frågade vad han var för söt liten lirare;)



Han var jätte duktig bland dom STOOOOORA vovvarna idag!!

Hmmm det där med Lena lät ju lite mysko;) hi hi...



2008-10-19 @ 21:46:31
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Glömde ju skriva vem inlägget ovanför var ifrån!!

2008-10-19 @ 21:47:27
Postat av: malte o snoken

hej söta fransing, vi ser att vi haft god influens på matte där, det var väl för väl att du fick en fluffig kudde till slut! Du gör dig verkligen med kudde! stiligt ekipage liksom!!

Vi ligger också på rygg i mattes knä, mage ja allt som står till buds bara det är PÅ!! När matte sen försöker röra sig eller djupandas..så knorrar vi lite för att hon inte ligger/sitter blixtens still, så du gör precis rätt fransingen, vi e så stolta över dig!! Å så fint du tar hand om ditt får sen! riktigt ansvarstagande från din sida!

Va duktig du är på din kurs! (till slut) vi är inte alls i den nivån, vi tittar mest på matte när hon skriker kommandon o tänker "sssss" lugna ner dig tanten. skillnad när husse har oss i skogen ELLER matte blir fly förbannad ....då är det bäst man lyssnar liksom.

måndagspussar till dig fransingen o en stor blöt slafsig sak till din matte (puss alltså)

2008-10-20 @ 10:10:32
Postat av: Anna med Tim

Åh vilken mysig fluffkudde du fått!

Synd att vi inte kunde ta oss till samträningen, hade varit kul att få spana på dig söta Fransingen.

2008-10-20 @ 23:18:46
URL: http://timsevimse.blogg.se/
Postat av: malte o snoken

har du också ruskväder idag fransingen? vi har fått ben o gnaga på för vi har så tråkigt...

2008-10-21 @ 10:30:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0