Valpen och havet...

För några veckor sedan var jag och min sambo och hälsade på hos min mor och hennes man. Frans såg havet för första gången och fick springa i sanden...


Vilken grej! Sand överallt!


I full galopp! Weeeeeei!


Hela familjen vid havet... Matte har hittat en liten krabba. Nåja, skalet efter en liten krabba... Mycket exotiskt.


Kolla! en sån här... en sån här... ett sånt här skal! Ett till! whoooho! Vem behöver böja på benen? Haha


Kolla rå mamma, fota mitt snäckskal här då! Ser du? Ser du??


Det var rätt skönt att ligga i mattes famn efter turen till stranden. Efter en lång och varm dusch förstås för att få bort all sand ur skägget...


Herr Frans var snart på benen igen och busade pigg och glad redo för nya äventyr.


Herr Löjlpotta busar med en rolig tygvovve på golvet. Mormor sa ju "inga klor på parketten" eller?

Liten och sur...

Det var inte så populärt att matte åkte på kryssning... Samma dag som jag höll på och packa såg det ut så här när valp och matte skulle ut och gå.


Du får ursäkta matte, men det här lövet ligger ivägen. Du får flytta på det så kanske eventuellt jag, prins Frans kan gå vidare. Ja, lövet är iaf ingen svikare som packar någon väska och är således mycket mer intressant än du.


Oj, titta en sån där fågel. Undrar vad det kan va? En "svikar-duva" kanske? Eller en "packa väskan stare"?


Det är väl bäst att man håller i pinnen så den inte packar nån väska...


Nehe, den kunde man visst vända bort blicken ifrån utan att den reste bort...

En matte har det inte lätt...

Men när matte väl kom hem igen blev det kalas. Uj uj, vilken grej liksom. Valp vägrar lämna mattes sida. Imorse gick matte upp odrägligt tidigt i valp-tid så valp blev tvungen att sova vidare bredvid matte i soffan...


Liten valp sover gott när matte här hemma. Gärna med en tass mot matte så att man känner ifall hon rör sig...

Han har nästan förlåtit matte nu iaf för att hon var borta i över ett dygn! ;)

Stjärnfall...

Tidigare skrev jag väldigt mycket, håller på att komma igång igen. Har inte mycket att rapportera idag så jag väljer att lägga in en historia jag skrev för något år sen. Ta dig tid, den är värd att läsa (red.anm. tycker redaktionen själv iaf...) För övrigt åker jag på kryssning imorgon och återkommer således först på söndag.

Repeterar Stjärnfall... begrunda!

I det något daggvåta gräset låg Flickan. Hon blickade mot den mörka molnfria himlen som just denna kväll erbjöd henne en fantastisk anblick över himlavalvets stjärnor. ”En dag är jag också en stjärna” tänkte hon samtidigt som hon fick en bestämd känsla av att någon promenerade över hennes panna med sikte ner mot hennes högra öra. (En betraktare från ovan hade dock skönjt att så inte riktigt var fallet, varelsen promenerade egentligen med sikte på hennes haka, men med risk för att försvinna in i hennes näsa då hon drog ett av sina vanliga på tok för djupa andetag, valde den att först promenera förbi hennes båda ögonbryn via pannan för att sedan svänga vänster ner över kinden för att nå sitt mål.)

Flickan kände ett uns av ilska över att någon gjorde sådana kraftiga försök att förstöra hennes annars så rofyllda och vackra kväll. Hon råkar starkt ogilla att varelser tar sig sådana friheter som att med oförsiktiga steg och utfällda klor vandra sin kvällspromenad över hennes panna för att söka skydd för natten i hennes öra. Flickan tycker inte om när någon snarkar högljutt i hennes öra och hon inte kan komma åt dem. Det kan nämligen te sig aningen irriterande och störa värd-varelsens nattsömn.

För att undkomma eventuella obehagligheter på grund av parasiten, svepte flickan med en lätt och ljudlös rörelse sin ena hand över sin panna. Den lilla varelsen delades i särdeles många ojämna bitar, då flickans hand vidrörde pannan i ett för det lilla krypet kraftigt slag. Den efterlämnade sig en liten krusande blodpöl då dess döda styckade kropp lämnade pannan smetad mot flickans handflata. Flickan sänkte sin hand och placerade den utmed sin sida. I hennes panna fanns en liten blodfläck och i hennes handflata satt resterna av en liten, en gång lyckligt levande och väldigt oskyldig varelse fast. En liten varelse som hade för avsikt att sova i hennes lilla grop på hakan för en natt, då den råkade tycka hakor var väldigt vackra och bekväma. Flickan blickade åter mot den mörka, molnfria stjärnklara himlen. Hennes tankar vandrade iväg och hon glömde snart det nyss inträffade. Hur mycket denna flicka än skulle betrakta stjärnorna skull hon aldrig notera att där nu fanns en ny stjärna, nyss född, där på himlavalvet.

/Wilma - blickar mot himlen

Kan en valp få lite lugn och ro?

Så här såg det ut mitt i vår 160 cm breda säng igår när husse och matte skulle lägga sig...


En stulen julklapp är ändå fin och mjuk och bör hållas i... Matte har lovat att han får behålla den... Man kan nästan tro att valp är lite bortskämd... hehe

Matte är lite tussig idag och har en massa snor i näsan och sånt. Hon och valp har sovit en hel del idag. Försökt packa en del också i och för sig.


Ursäkta matte, men kan en valp få ta en paus, ostörd, mellan allt packande i lådor?


Det är lugnt husse, jag bara vaktar din raggsocka så att matte inte packar ner den... Neeeej jag biter inte, inte snuttar heller, jag bara vaktar... Lovar...

Trimsalabim!


Håll i hatten nu mina vänner. Låt mig presentera Frans innan trimmning:


Lill-Frans virrpanna något suddig.

Trumvirvel tack!

Här kommer han!
Snygg-Frans! Han hade även en liten svart rosett med en fin sten i luggen när han kom från frisören, men den pillade han bort snabbast möjligt. Lite väl tjejig tyckte han... Mattes lille valping.Han var ganska svår att fota på väg från trimmet, han var lite upprörd över att jag lämnat bort honom i två timmar tror jag.

På vägen när matte skulle hämta Fransen på trimmet stannade hon till och köpte en julklapp till pappas hund Theo. När hon kom hem ställde hon påsen på golvet och gick och pysslade lite i ett annat rum. Så här såg det ut när hon kom ut i vardagsrummet...


Brottsplatsen. Matte kunde inte bli arg heller. Han hade lagt papperet så fint bredvid den fula älgen och lagt sig själv bredvid sen. Han ville egentligen bara åt tvättråden. Lappen med tvättråd är det goaste som finns att snutta på om ni inte visste det... Plutten.

Så, lyckades ni klura ut gåtan i inlägget innan?

Valp goes trimmning...

Men först en gåta!

Vad är det här för något?!


1) En superskarp hajtand som sliter kött i stycken
X) En hörntand från en tiger
2) En mjölktand från Frans

Jaaaaaa, rätt svar är 2! Den återfanns i morse i husses strumpa! Han tyckte det var något vasst som stack honom i foten och kände igen känslan... Tog av sig strumpan och drog ut en vass mjölktand från Frasse... Han gillar att tugga på strumpor... Nu är nog snart alla utbytta dock så att otrevliga vassa överraskningar kommer att avta. He he.

Lena från Tassarnas Trim ringde idag och det visade sig att hon är sjuk än och inte kan ta Frans i morgon. Dock kunde en annan tjej ta sig an valpen idag! Så nu ska vi dit. Önska Fransen och matten lycka till. Klockan 13 börjar det...

Valp ligger ovetandes och tuggar på sin nya kanin... om han bara visste...

Fina presenter...

Frans var på valpkurs ikväll som vanligt på tisdagskvällarna. Sista gången för hans del. Plutten. De underbara instruktörerna Kicki och Tessan hade med sig presenter till lill-Frans. Så fort han kom hem så var det lek. Lek, lek, lek, att det var tre personer här som försökte hämta en bokhylla spelade liksom ingen roll, även om han var lite orolig ett tag att de skulle ta med sig hans prylar också. Plutten.


Av Tessan, Acke och Primo fick Frasse en toksöt kanin med röd tröja. Den tycker han massor om redan. Bus, bus och bus.


Han tycker så mycket om den att han inte ens kan släppa den när han tuggar på den andra presenten, ett ovanligt fint randigt tuggben!

Han fick också ett stort smaskigt grisöra. Av Kicki fick han tre snygga tuggben som han garanterat kommer att tjata om så fort han får syn på dem. Matte har gömt dem för att han inte ska ha ben över hela lägenheten...

Matte grät nästan en skvätt när hon kom hem. Det känns helt plötsligt väldigt vemodigt att flytta när både matte och valp fått så underbara nya vänner.

Tuff på dagen, gosig på kvällen...

Lille Frans har varit på samträning idag. Han som är van att umgås och träna med valpar fick visa upp sig med de stora vovvarna. Vilken gjej, han glömde bort precis han lärt sig i ett nafs! Istället ville han springa runt och yrsla runt och leka och inte alls ha någon kontakt med matte. Inte lika roligt tyckte matte...  Sen tog det sig och han lugnade ner sig några kilo och var precis så duktig som matte vet att han kan vara. Valpen var helt slut när han kom hem. Somnade i ett nafs.

Nu ikväll har han varit lite mammig. Först låg han och sov på rygg i min famn medan jag tittade på hundprogram på tv. Väste lite och blängde surt när jag var tvungen att röra på mig lite lite lite grann då min fot somnat så där härligt, jösses... han är en lirare den där valpen. Ligga och sova i mattes knä och vill inte bli störd... Nåja, jag har skämt bort honom med det. Det är så mysigt att kunna ha den relationen med honom, att han frivilligt ligger på rygg i min famn och gosar med mig, han kommer själv och lägger sig så till och med. Mattes famn är tryggt. och det är skönt att bli kliad på magen. Men allt är inte bara lek, valp har ett stort ansvar också. Han är ansvarig för fåret och för att fåret ska sova tryggt.


Valp sover och håller om fåret med en tass så att han oxå kan sova tryggt. Bra, ansvarstagande valp. En riktig vän.

Han har hittat en kudde i soffan som han tycker om Fransen. Han har sett hur andra hundar (läs: Malte och Snoken) har fina fluffiga kuddar och nu har han tjatat så länge att jag inte kunde stå emot längre.


Nöjd valp bakom fluffig kudde. Den är dessutom stor nog att ligga ovanpå oxå. Pluspoäng till matte där.

Valp gav också ett antal pluspoäng till husse som matte misstänker är inblandad i en kupp. Lena som skulle trimmat Fransingen i morgon ringde nämligen och sa att hon hade influensa...  Mycket misstänkt när husse inte vill att valpen ska trimmas...Lät inte hennes hosta lite fejkad?  Mystiskt... Nåja, fick en tid på torsdag istället. Det blir bra. Huvudsaken är att han blir trimmad snart. Han ser ut som ett litet troll... Ett gulligt valptroll visserligen...

FixarFrans

Frans har haft en jobbig helg så här långt. I går när vi kom ut i trädgården upptäcktes det sorgliga, en stor maskin hade åkt runt i  löven och förstört dem. Alla löv. Helt borta. Inte ett helt löv så långt nosen kunde lukta. Sorg på Oskarsgatan. Jag försökte roa honom och leta pinnar bland de sönderslitna, upprivna, ihopmosade lövbitarna. Inte ens pinnar var roligt.

Stackars valp.

Tack och lov kom husse hem med grisöron till valp och ett fint vin till matte. Vi kunde torka tårarna jag och valp.

Idag har det varit full fart här. Vi har gjort två tavlor att matcha till de nya stolarna. Jag och FixarFrans.


Så här börjar vi matte, är du med eller?


Nej, inte en arrangerad bild. Valp uppskattar att vara i centrum. Bokstavligt talat.


TADA!! Vad tror ni? Till en svart fondvägg i köket och med ett vitt köksbord?

Matte är lite stolt över sin kreativitet. Den har legat vilande ett tag kan man säga. 

Valpen som himlar med ögonen...

Japp, det är sant. Igår satt han i mitt knä och vi kramades lite sådär som han tycker om. Så satt Tina och Simon mittemot och då jag blåste Fransen lite lätt och kärleksfullt på huvudet så att de små ögonbrynen fladdrade (ja, en schnauzer ska ha stora ögonbryn som syns ovanifrån... hehe) så började mina kamrater på andra sidan bordet attack-skratta. Bara sådär. Jag fattade INGENTING och tänkte att vad gjorde vi nu/sa de nu som var så roligt? Det visade sig att Frans istället för att vända på huvudet och titta efter vem som blåste vad på hans huvud så himlade han med ögonen och visade halva vitögat för åskådarna vilket tydligen bara såg för lustigt ut. I och för sig, när jag tänker efter har jag aldrig sett honom göra nått sånt heller... Lite sur är jag över att jag inte fick se underverket.

Nu kan Frasse förövrigt "tummetott" och nästan "lilla vickevire". För er som inte fattar så håller matte upp ena handen och spretar med fingrarna och säger exempelvis "tummetott" och valpen tar då sin lilla valpnos och puffar till tummen och inget annat finger. Det ni! Ibland är han lite ivrig och råkar bita i mattes tumme, men vad gör väl det? Tummetott som tummetott liksom. =)

Även tricket "platt fisk" går framåt. Det går ut på att vid kommandot "platt fisk" så slänger sig valp på rygg med alla tassarna i vädret. Sötisen. Husse brukar träna på det. Går hyfsat måste jag säga. Ganska ofta blir det rätt. Inga lätta saker han lär sig Fransen.

Fick en kommentar igår om att Frans nya marsvin liknar "Trynet 1" så jag tog en närmre bild på denne för att visa att det här inte borde vara Trynet 1. Dock har vi döpt honom efter Trynet 1, Till Trynet 3, misstänkte att ni kanske har en Trynet 2 hemma idag? Dessutom var det lite lurigt på bilden i förra inlägget att lista ut vad som var ett marsvin och vad som var en valp...


Trynet 3.

Hungrig är han igen efter att vi börjat avmaskningen, nej inte Trynet utan Frans. Han säger nått om att han äter för tolv? Inte roligt tycker matte som försöker undvika mask-skämt.

Husse hotar med att klippa av sig håret om jag lämnar in valp på trimning och det blir förfärligt. *suck* de håller ihop grabbarna. Kul... Bara för att man vill att valpen ska va lite snygg bland de andra valparna på valpkursen. På tisdag blir sista gången för honom där liksom... Hemska tanke... Usch och fy...

Tokigt...

Matte ringde just till Tassarnas Trim och bokade trimning av Fransen. Detta utan husses vetskap. Husse tycker han är så söt tufsig och det tycker iofs matte med, men nu börjar han se för tokig ut. På måndag smäller det... Dock ska han inte se så rastypisk ut utan han får vara lite busig och söt som han är. Han är ju ändå valp än. Plutten....

Konstigheter och lyckorus...

Jag vaknade klockan 04.00 av att Frans hade ont i magen och var orolig. Sen var jag vaken med honom tills husse gick upp och gick upp jag också. Husse upptäckte felet hos valp. Mask i magen. Yep, matte slapp tack och lov se den iaf... Det räckte med husses detaljrika beskrivning av det krälande krypet... Matte lät lille skrutten sova i hennes knä hela morgonen tills apoteket öppnade och störtade då iväg och köpte avmaskningsmedel (efter att först ha ringt veterinären och varit hyfsat orolig över valps hälsa). Han fick piller och har piggnat till nu. Tack och lov, nu slänger han omkring fåret och den nya leksaken "marsvinet" som förr. Det är otäckt när valp inte mår bra. Då mår matte inte heller bra.

Nu till roligare saker. Ni skulle se vår trädgård. Valp är helt lyrisk över att vara ute. (När det inte regnar förstås...)


Kolla lövmattan!! På vissa ställen är gräset helt dolt under centimetertjockt lövlager.


Valp lycklig trots mask i magen...

Tänkte att jag skulle ta en bild på det snygga marsvinet som Frans fått, men det gick halvbra. Frans släpper helst inte taget om det utan skakar och kastar det konstant...


Ni ser ryggen på det iaf ;) Frans tuggar helst på leksakens fyra tassar och två öron samtidigt... På nått vis...

Fix och trix

Ni visste att Frans hette Fix innan han blev Frans va? Lite fyndig kände jag mig där, jag har fixat och trixat här hemma några dagar. Målat stolar bland annat och klätt om dem. Vad säger ni om det här?


Tråååååååååååkig stol...


Fixade stolar! Whoho, visst har jag rätt att vara lite nöjd? Inte dåligt va? Från en ful stol till två snygga på ett dygn!

Snart kommer bilder från helgen när Frans var hos mormor oxå och upplevde havet och sanden för första gången.
Matte går igenom en detox just nu och rensar kroppen från skit och äter nu bara frukt, grönt och råsaftjuce denna vecka därför är hon lite långsam....

Dagens gåta...

Dagens gåta lyder: Hur många valpar behövs det för att kliva sönder ett tvättmedelspaket så att allt tvättmedel rinner ut i hallen?

Svaret är en. En glad valp med fyra glada ben och lika många glada tassar. Matte tyckte att hon var smart som ställde paketet vid ytterdörren för att hon inte skulle glömma det när hon skulle ner till tvättstugan. Valp tyckte det var roligt att hoppa på paketet... *suck* Nåja, det doftar fräscht i hallen iaf och valp åt inte upp tvättmedlet tack och lov...

Idag ska valp städas. Tänkte visa er före och efterbilder på det lilla vidundret.


Smutsig i skägget ja...


Lejonet behöver också bada anser Frans. Åhh båda två är otäckt smutsiga...


En sista smuts-Frans...

Så, nu ska vi ut på en långpromenad och sen blir det bada av. Uppdaterar senare med den "nye Frans"! Kanske lejonet också åker på tvätt... Tiger och Fåret hamnade i tvättmaskinen här om dagen och är nu mera underbart rena och städade...

Jaha så har vi varit på promenad då. Till hundgården bland annat. Valp hade tur, det var andra hundar där, en rotweiler, en boxer, en spännande stor ras jag inte vet vad den heter, men snabb var den! Samt en större blandis. Frans var inte bara yngst utan även minst. Först var det mest läskigt, men killen kan ta för sig och var snart med de stora och lekte. Totalt nersmutsad av lera och boxerslem gick vi hemåt. Haha, killen hade såå roligt och matte också.


Tyvärr syns det inte riktigt precis hur smutsig valp är...

Det blev raka vägen till badkaret. *gnugga, tvätta skura* valp.

Ni som försökt fånga en blöt valp på bild när han inte längre är i badkaret vet hur svårt det är... Det går ofta ganska fort efteråt... Kan man säga...
Blöt valp torkar skägget.


Blöt och lite sur över att blivit badad...


Rufsig i kalufsen...

Uppdaterar när han är torr och snygg och på väg till mormor...


Märkliga drömmar...

Jag drömmer väldigt mycket om jag väl sover. Ni som känner mig väl känner till mina sömnproblem som troligen kom tillsammans med min whiplash-skada. En typisk natt utan någon sovhjälp (piller, piller och lite piller) ser ut ungefär såhär:

Klockan : Sara Status
23.00 vaken
00.00 vaken
01.00 fortfarande vaken, börjar ledsna
02.00 slumrar en stund
02.30 somnar
03.00 vaknar med en knäpp dröm
03.15 somnar om
03.45 vaknar av en konstig dröm
04.00 somnar om
05.00 sover
06.00 vaknar av att sambon stiger upp (kommer ihåg senaste konstiga drömmen)
07.00 slumrar
08.00 går upp

Drömmar kan ju vara konstiga på olika sätt. Jag har gått från att bara drömma sjuka mardrömmar till att drömma mer roliga saker emellanåt. De sjuka drömmarna är otäcka på riktigt. Mycket blod, död, skilsmässor och jakt av hemska personer som vill utplåna mig eller mina kära.

Det finns en kategori mellan de hemska och de roliga och det är när jag drömmer om Frida. Min Frida som jag förlorade för två år sedan nu i leukemi. Hon var min själsfrände, den syster jag aldrig haft. Hon är ofta med i mina drömmar. Oftast frisk, men jag återupplever i drömmen även när jag först fick beskedet att hon hade cancer. Hur sorgen skär i kroppen känner man även när man sover. Jag drömmer att hon tar min hand och säger att det ska ordna sig. Men det kommer aldrig ordna sig. Jag har visserligen slutat vara arg. Jag var arg eftersom hon lovade mig att hon aldrig skulle lämna mig. Det här ämnet kan jag skriva hur mycket som helst om. Det fascinerar mig att jag inte längre skriver "hon är" eller "hon har" utan att jag nu två år senare på något vis har accepterat och gått vidare. Dock är jag skitsur över att hon aldrig fick träffa min sambo och tillika fästman. Hon skulle gillat honom.

Nu till de roliga drömmarna! Jag drömmer sjukt roliga drömmar ibland och jag känner att jag måste omnämna några bara för att de är så roliga. Ibland åker jag på läger i mina drömmar. Jag vet aldrig riktigt varför, men jag sitter där på någon buss och så och ska på läger.

Vid ett av mina lägerbesök upptäckte jag till min förskräckelse att jag skulle dela rum med tolv galet snygga grabbar som alla var gay! Det var konstig dröm nummer 1. Tror det kan ha nått att göra med att jag är sambo, ni vet, se men inte röra ;)
Det var en rolig men hemsk dröm, ingen tittade ens åt mitt håll! Hemska tanke...

Rolig dröm nummer två är när jag var på besök i en stad som precis såg ut som San Fransisco (nej jag har inte varit där, men jag visste i drömmen att det skulle se ut så) En jäääääääääättelång backe som jag hade kämpat mig upp för. Där uppe träffar jag två grabbar som påstår att jag kommit fel, vilket jag oxå har gjort, men inte tänker erkänna. Så när jag lyckats lura dem att berätta var city ligger dit jag ska så, hör och häpna, hoppar jag ombord på en illrosa vattenkanna (!), modell trädgårdsvattenkanna och åker ut för backen och vinkar adjö åt grabbarna. Sen funderade jag en stund på hur jag bromsade min vattenkanna och kom på att jag nog enklast skulle göra det med fötterna. Hahahaha sjukt roligt. Vattenkanna... var får man allt i från?

Dröm nummer tre minns jag inte jättemycket av märkligt nog. Jag brukar komma ihåg. Jag vaknade dock med ett ryck och säger rakt ut "den jagar mig!!!" vilken då? Palsternackan!! Det är en gigantisk palsternacka som jagar mig!! *suck* jag trodde inte ens jag visste hur en palsternacka ser ut...

Jag var bara tvungen att dela med mig av mina drömmar, såväl otäcka, sorgsna som roliga.

God kväll,

Eder Sara


Börje goes Thailand?

Valp har hicka och ligger bakom mig i soffan och biter på sin lilla tiger samtidigt. Märkligt ljud. Piiiiip, HICK, piiiip, HICK, ja ni fattar? Börje springer samtidigt omkring här i lägenheten och yrar nått om att han måste packa alla sina saker och köpa solskyddsfaktor 50 och hur ska han hinna allt? Bettan, Börjes tjej drar en djup suck och försöker att lugna honom.

Börje råkade höra mig i telefonen här om dagen med min väninna Vera och att vi pratade om att Börje kanske skulle kunna få följa med henne en sväng till Thailand. Yes, så nu är han mer nervös än någonsin. Ja, han är mer nervös nu än när han var skitsur och liftade med en postbil och råkade hamna i en brevlåda i Linghem. Vi har diskuterat det där med Thailand. Risk föreligger att han blir så pass solblekt att han kommer att ändra sig efteråt. Möjligen om vi packar ett parasoll, keps och solparaply till honom och säger åt honom att dra in benen från solen oxå... Tåls att tänka på...


Hallå, är den här på eller???


Jag hittar inte mina badbyxor! Jag kan inte resa till Thailand utan badbyxor!

Stackars Börje, han är skärrad...

Valp är inte skärrad, han sover och har slutat hicka nu. Lugn och ro för matte en stund.

Busfabriken - där bus skapas...

En helt vanlig dag; matte bäddade sängen, Frans bäddade upp sängen, matte försökte torka valpkiss efter en olycka (som inte händer ofta ny förtiden *stolt*), valp jagade trasan, matte försökte dammsuga, valp jagade och morrade på dammsugaren, så är det nu dags för valpkurs ikväll! Whoooho! Ser fram emot det lika mycket jämt. Valp håller på att busa för fullt här hemma så jag hoppas att han får utlopp för en del energi under dagen och har tid att lyssna på matte ikväll.


Valp med favoritpinne...

Så här fint hade grannarna fixat till frans en dag när vi kom ut. Dock är detta en rekonstruktion av pinnen och papperet eftersom Frans dök så fort han såg lövhögen. Jag han inte ringa in till husse efter kameran liksom...


Husse hann inte mer än ta en bild förrän valp åter hade dykt ner i lövhögen. En lövhög blir aldrig tråkig!


Matte vill passa på att tacka för alla komplimanger hon fått för fotona i tidigare inlägg. Valp tackar också, men påpekar att han är en naturlig fototalang och alltid blir bra på kort...


Det här är ett snyggt kort på valp... Japp det är lappen från lövhögen som han har i munnen och en fjäder på näsan. Alltid redo för att fotograferas.
Att sova är att växa en smula...

När man är valp växer man hela tiden, även när man sover. Valp gillar att sova.


Göra matte avundsjuk är roligt. Mysigt att byta knä ibland. Här i Tinas knä. Skönt att bli kliad på magen.


Sova med huvudet högt är bra, då rinner allt blod bort från lilla hjärnan och så kan man skylla på det när man gör otillåtna bus. Hur skönt det är? Jätteskönt... mmmm zzzzzZzzZZzz

Det är skitväder ute. Blåser kastanjer från träden och de ska man undvika att få i knoppen säger matte. Jag har tydligen tillräckligt liten hjärna ändå eller nått säger hon.


Matte, ta bort det dåliga vädret... Gör nått! Jag har skittråkigt! (Malte och Snoken: kolla in min lilla ofluffiga fula kudde...)Avslutar med ett kompiskort på Frans och Matte. Kul att matte snodde hela bilden till sig själv. Kul att man fick med en tass i alla fall...

En helt vanlig lördag...

På helgen ska man ta det lugnt. Frans är bra på att ta det lugnt.


Elak matte är på stan och är tråkig. Husse är hemma med  valp och chillar...


Liten valp gillar att visa upp sig inför kameran...


Stillbild ur "Blair Frans Project"?

Tema: Småfåglar och Frasses nya tröja

Matte är överförtjust i fåglar och kan känna igen en hel drös av dem. Frasse är också överförtjust i småfåglar fåglar äsch, han gillar allt som rör sig i vinden... Idag har han jagat ett gäng gråsparvar, japp gråsparvar, inte att förväxla med pilfinkar trots dess likhet. Matte försökte desperat fånga valps uppmärksamhet och träna kontaktövningar. Valp är såååå duktig, när det inte blåser omkring löv, pinnar, fåglar, papper, ballonger, kläder, ja ni fattar?

För övrigt blev hans tröja färdig idag. Efter noga övervägande valde jag att inte göra små muddar till frambenen. Det blev för mycket för valp. Nå, vad säger ni? Matte har inte stickat på 20 år och aldrig varken mönsterstickat eller liknande så hon är ganska stolt  *sträcker på sig*


söt modell sträcker på sig i ny tröja


Höstens trend: stickat, gärna stor krage


Typiskt snygg valp!

Baka baka massa bullar...

Husse ska ha fika på jobbet imorgon. Matte står för bullbakandet. Bakar även Jämtlandskakor. De smakar som de mamma gjorde, men har inte riktigt samma färg och form. Nåja... Bullarna kan nog bli bra tror jag...  De är i ugnen nu, första lasset...

Jag var för några år sedan känd för att vara usel på att baka och laga mat. Som student levde jag på mackor eller pasta. Det funkade några år, sköljde ju ner med mineralrikt kaffe ;). Jag var så pass dålig på matlagning och bak att min bästa väninna och jag utbytte följande ordväxling:

Sara: Men alltså, jag har gjort kladdkaka, men den blev verkligen jättekladdig...
Frida: Kom du ihåg att sätta in den i ugnen?

Det säger en del va?? Och jaaaaaaa jag hade såklart haft den i ugnen!! *morr*

Hittade igen några "städfoton" på mig och Frans. Han hjälper ju såklart alltid till när det skall städas.


Valp och matte dammsuger sängen...


Matte skurar golv, valp hjälper till att jaga trasa och kolla så att allt blir rätt gjort. Han går även under benämningen "granskningsnämnden" och husse tycker det är skönt att matte får smaka på sin egen medicin.. .meh...

Kommentarer om veck på magen och annat undanbedes ;) Ja, jag städar i lite kläder, det blir så helvetes varmt att handskura trägolvet annars... Valp är som ni ser med allt som oftast.

Nu är det bullkoll som gäller!

Ganska roligt...

Valp är knasig. Igår när jag skulle sova och låg och pratade lite med husse så gick han och la sig i sängen som vanligt. Ja, vår säng alltså. Det var bara det att han valde en något ovanligt position. Han och fåret. Han tog med sig fåret, la sig på rygg, mitt emellan mina ben. (jag låg på mage) och la huvudet på min rumpa. Galet roligt. Där låg han och bet i fåret. Värsta bästa huvudkudden!
Där ligger han och myser. Hur bekvämt jag låg? Sådär...

Det var bättre när vi var i Bagarmossen och sov såhär:


Vi är ganska mysiga vi...Det här är sjukt roligt. Så här sov Frasse i mitt knä i bilen på väg till Bagarmossen. Helt stel i bakbenen. Rakt upp i vädret. Vet inte varför han gör sådär, det är ofta han sover med "låsta" ben, alla fyra, rakt i vädret. Hahaha jag skrattar bara jag tänker på det.

RSS 2.0