Uppdaterad: Valp luktar rosor igen...

Idag blev valp så illa tvungen att bada. Husse och matte klarade inte av doften av valp som rullat sig i diverse kadaver, bajs och elände ute. Valp tyckte nog bara att han doftade trevligt. Matte och valp brukar sova sked när husse har gått till jobbet. Valp är oftast den lilla skeden. Imorse fick matte nog. Stanken från valps päls var inte längre möjlig att stå ut med. Den en gång så valpdoftande valpen luktade skärt och enbart snusk. Badet var ett faktum. Det gick förvånansvärt lätt, ner med gummimattan i badkaret, ner med valp, tvätta med vovveschampo med grönlera (tror jag det hette) som skulle vara såååå nyttigt för valps päls och inte torka ut och sånt. Luktade gott gjorde det till och med. Matte var blöt men lycklig efter badet, valp var blöt och olycklig. När han trodde att det inte kunde bli värre plockade matte upp honom i en stor frottéhandduk och gav honom lite lätt massage samtidigt som han torkade hyfsat. Det var ganska okej... Sen efter några tokryck och tokspring i lägenheten kom mördar-monstret-från-helvetet, aka "hårfönen", fram. Matte kom på den brillianta idén att lära valp att bli torkad lite snabbt och effektivt så att det inte kommer som en chock om han behöver bada och torka snabbt i vinter. Inte populärt. Inte alls populärt. Men en liten stund fixade vi i alla fall tillsammans efter lite övertalande.


Blöt, men handdukstorkad krake.

Nu doftar valp gott igen, han är mäkta sur, men han doftar underbart. Matte har fått lirka med honom nu efteråt och lekt med honom och varit rolig hur länge som helst för att han ska förlåta henne för det lidande hon utsatte honom för. *suck*
Nu är han dock fluffig och är nog innerst inne glad igen. ÄNTLIGEN! Husse kommer att bli såååå stolt när han kommer hem. =)

Imorse när husse vaknade sov förresten matte och Frasse sked igen, dock var frans den stora skeden. Tro det eller ej. Han har nog sett hur matte och husse brukar sova och nu börjar han ju bli en stor kille. Han låg med magen mot mattes rygg heeeeeeelt utsträckt med framtassarna sträckta i ett försök att hålla om matte. Sötisen.

Avslutar med en bild som visar precis hur läskigt det är att gå ut och kissa natt med husse UTAN matte...



Kul... Valp kissade nyss på mattan och matte kom på den brillianta idén att slänga potatismjöl på den svarta mattan för att få bort fläcken. Sen rullade sig den precis nybadade svarta valpen i potatismjölet på den svarta mattan... Är en smula upprörd...


Kommentarer
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Ja du din lille goding Frans-valp!!



Såntdär grönlere schampo får våra pälsbollar oxå...tycker det funkar kanon, Acke tycker att man helst ska rulla sig i hästbajs efteråt;)



Må så gottigt!

2008-08-22 @ 12:30:22
URL: http://www.ackebus.bloggagratis.se
Postat av: Mormor

Mormor längtar såååååå efter sitt illaluktande (de tror jag inte på, det är bara matte och husse som är kräsna), busiga barnbarn. Men det är ju lättare med busiga barnbarn än barn, sägs det!. Han är så söt så söt. Det får man väl säga än, medan han är liten, för när han blir stor är han väl snygg, charmig m.m

2008-08-22 @ 13:23:47
URL: http://uglybird.blogg.se/
Postat av: Mormor

Mormor är så nervös att skriva i en blogg så hon glömde att avsluta med puss och kram. Och söta lilla Frans, bry dig inte om att husse och matte tycker att du luktar illa, för jag kan tala om att det var inte alltid så roligt att byta blöjor på matte när hon var liten baby.

Puss och kram till er alla

2008-08-22 @ 13:39:54
Postat av: Anna med Timsetroll

oh vad jag skrattade när jag läste om potatismjölet...även om det säkerligen inte var lika kul för Er. Pussa på sötfrans från oss.

2008-08-22 @ 23:12:58
URL: http://timsevimse.blogg.se/
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Men oj hur kunde jag ha missat det med potatismjölet?? Hi hi hi ja så är det att ha valp;)

Mormor: ja så rätt du har i det du skriver...

2008-08-23 @ 12:24:41
URL: http://www.ackebus.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0